Wat te doen?: volop keuzes voor iedereen

Een dagje weg

Recreatiegebied ERKEMEDERSTRAND is het geografische midden van Nederland en dat zorgt voor veel verbinding met leuke activiteiten. Op deze pagina vindt u verschillende leuke activiteiten. Zo kunt u zich alvast voorbereiden op een leuke vakantie met een beetje extra. 

Mocht u vragen hebben over een uitje wat nog niet in de lijst staat, geen probleem! Onze medewerkers vertellen u graag meer.


Apenheul Apeldoorn

Als je van apen houdt, ben je hier aan het goede adres. In het groene dierenpark vind je bijna 300 apen en daarvan loopt meer als de helft gewoon los tussen de bezoekers!

Spot jij ze allemaal?

Voor kinderen is er de gratis loslopende apen spotkaart met handige zoektips. Ontmoet ook de slimme orang-oetans, speelse bonobo's en mis de gorilla presentatie niet.

Nieuw sinds dit jaar is het Na-aaphuis. Daar ontdenk je zelf hoeveel jij op een aap lijkt!

Burgers Zoo

In de bush betreedt u de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud. De vochtige hitte, dichte plantegroei, geuren en geluiden laten u even met de ogen knipperen.

Al snel merkt u dat er overal om u heen dieren in alle vrijheid leven. Als een ware ontdekkingsreiziger gaat u op avontuur in het park om alles te ontdekken, en reist u door de bush, de ocean, de dessert en nog veel meer.

Laat u meenemen op deze wereldreis!!

Voor meer informatie kijkt u op www.burgerszoo.nl 

DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort ligt ongeveer 25 minuten rijden van het ERKEMEDERSTRAND. Behalve dat het een enorm leuke dierentuin is, is dit park ook voorzien van een grote speeltuin en hebben ze zelfs “levensechte” dinosaurussen. In het DierenPark wonen wel 150 verschillende diersoorten en daar valt veel over te vertellen. De hele dag door zijn er verschillende dierenverzorgers die je uitleg kunnen geven en je kunt kijken terwijl de dieren gevoerd worden, voor de echte rangers onder ons kun je voor € 5,00 per persoon zelfs een rondleiding krijgen achter de schermen. ( deze opbrengt gaat naar Wildlife Fund) Maar dat is nog niet alles, ook kun je via de website live mee kijken naar de pas geboren welpjes.

Wilt u meer informatie over DierenPark Amersfoort?
Ga dan naar: www.dierenparkamersfoort.nl/

Dolfinarium

Waar vind je de leukste speelkameraadjes die je maar kunt wensen?
Met wie je altijd de spannendste avonturen beleeft? Die je laten lachen en bij wie je je geen seconde verveelt?

IN HARDERWIJK!!!! In het grootste zeezoogdierenpark van Europa: Het dolfinarium.

Voor meer informatie kijkt u op: www.dolfinarium.nl 

Fun Forest Almere

Fun Forest staat voor een actieve, maar vooral leuke beleving van de natuur voor gezinnen, scholen en bedrijven.

Voor zowel jong en oud, als voor beginnende en
gevorderde klimmers, bieden wij een gezellig, avontuurlijk en spannend dagje uit!! 

Harderbos

Dit natuurgebied is op de voedselrijke, vochtige kleigrond van Flevoland aangelegd. Het resultaat is een opmerkelijk bos, dat ondanks de jonge leeftijd al vrij volwassen aandoet. Ook wat wilde planten en dieren betreft is het bos aardig gevuld. Sinds Natuurmonumenten het beheer heeft overgenomen krijgt het bos alle kans om tot een gevarieerd geheel uit te groeien met bomen van allerlei leeftijden en soorten door elkaar.

Wilt u meer informatie?
Ga dan naar: www.natuurmonumenten.nl/harderbos of bekijk het VVV i-punt in de Receptie van Het ERKEMEDERSTRAND.

Ouwehands Dierenpark Rhenen

Laat je verwonderen tijdens de nieuwe zeeleeuwenshow en natuurlijk mag je de nieuwe familieshow met Bamboo Bill in de hoofdrol ook niet missen.

Neem een kijkje in de olifantenstal bij de Afrikaanse olifanten en bezoek de orang oetans in het Orihuis.

Ook is er een Gorilla Adventure. Een uniek verblijf voor de mannelijke laaglandgorilla's, slinger door de reusachtige kloof, daal af in de oude mijnschacht diep onder de grond en beleef een spannend avontuur tussen de gorilla's.

Voor meer informatie over de dierentuin, RavotAapia en de Gorilla Adventure ga dan naar www.ouwehand.nl

Honden zijn ook welkom m.u.v. enkele parklocaties.