honden kunnen hier de beest uithangen

Hondenstrand

Zwemmen met de hond op het HondenstrandLoslopen, graven, rennen, ravotten en natuurlijk zwemmen. Het Hondenstrand van het ERKEMEDERSTRAND is de plaats waar uw hond zich naar hartenlust kan vermaken. Het Hondenstrand is het middelste gedeelte van het drie kilometer lange strand en is zelf 1,5 kilometer lang. Een mooi afwisselend terrein met lange stukken strand, gras en bosjes. Ideaal voor een dagje weg voor zowel hond als baas!

Bent u moe geworden van het wandelen met de hond en bent u wel toe aan iets lekkers? Op het terrein bevindt zich Strandpaviljoen De Jutter waar u samen met uw (aangelijnde) hond kunt komen genieten van een welverdiend rustmoment. Er is een hondenbar waar waterbakken met vers water verkrijgbaar zijn voor uw hond. Ook is er een diverse keuze aan hondenkoekjes. Natuurlijk wordt u als baas niet vergeten. Voor u is er een uitgebreide menukaart, van kleine hapjes en drankjes tot aan complete diners.

Dus... Honden toegestaan op het ERKEMEDERSTRAND? Jazeker! Wandelen met de hond is nog nooit zo leuk geweest! Is uw viervoeter vies geworden van al dat spelen? Dan kunt u hem gemakkelijk douchen onder de speciale hondendouche die zich op de camping bevindt.

Samen spelen in het water op het Hondenstrand!Waterkwaliteit

De waterkwaliteit wordt regelmatig gecontroleerd. Via www.zwemwater.nl kunt u zelf bekijken hoe het er met het water voor staat. Wanneer u op de website komt verschijnt er een kaart in beeld. Bij de zoekfunctie vult u ERKEMEDERSTRAND in, of u zoomt in op de verschillende stranden.

Tarieven Hondenstrand

Zonder auto betaalt u per persoon € 2,00 voor toegang tot het Hondenstrand en dagrecreatie. Komt u met de auto, dan betaalt u het geldende parkeertarief (gepast inwerpen bij de slagboom).

Laagtarief € 2,00 per auto
Van oktober t/m maart en na 16:30 uur in de overige maanden.

Hoogtarief € 5,00 per auto
Van april t/m september van 07:00 tot 16:30 uur.

De exacte data van het hoog- en laagtarief liggen gelijk met de openingstijden van de camping. Als de camping geopend is betaalt u het hoogtarief (m.u.v. oktober). Na betaling heeft u tot 22:00 uur toegang tot het terrein.

Abonnement Hondenstrand

Indien u regelmatig op het Hondenstrand te vinden bent, is het al snel voordeliger om een abonnement af te sluiten. Een jaarabonnement kost € 50,00. Indien u een nieuw abonnement afsluit, vragen wij nog € 20,00 borg voor de Sep-Key (sleutel voor de slagboom van het Hondenstrand). Als u het abonnement wilt opzeggen, krijgt u deze borg terug bij inlevering van de Sep-Key. U kunt het abonnement afsluiten bij de receptie van het ERKEMEDERSTRAND. Houdt u wel rekening met de openingstijden?

Verschillende ingangen en stranden

Het totale strand is drie kilometer lang en bestaat uit drie delen. Ieder deel is toegankelijk via een aparte slagboom. De middelste ingang van het drie kilometer lange strand is het Hondenstrand. Hier kunt u het best parkeren als u lekker ontspannen gaat wandelen met de hond. 

Goed om te weten welke ingang u persoonlijk het best kunt nemen.

Hoofdingang
Via de hoofdingang komt u bij het Jutterstrand. Op het Jutterstrand zijn honden helaas niet toegestaan. U kunt via deze ingang ook strandpaviljoen De Jutter bereiken (hier zijn honden wel van harte welkom!!).
Na het Jutterstrand komt u bij het Hillstrand en het Rietstrand. Hier mogen de honden aangelijnd pootjebaden.  

Hondenstrand
Hier komt u bij het begin van het Hondenstrand. Dit is het middelste gedeelte van het strand en is 1,5 kilometer lang. Hier zijn het gehele jaar honden toegestaan en mogen zij loslopen, ook in de zomermaanden juli en augustus.

Evenementenstrand
Dit is het achterste gedeelte van het strand. Als u linksaf gaat komt u op het Evenementenstrand. Op het evenementenstrand zelf mogen geen honden komen dus mocht u niet op de viervoeters gesteld zijn, dan kunt u hier terecht. U kunt hier wel rechtsaf zodat u bij het Hondenstrand komt.

Hieronder ziet u een plattegrond van het complete strand met de verschillende ingangen. Als u de plattegrond wilt inzoomen of uitprinten gaat u naar de gedetailleerde plattegrond.
 Plattegrond van het complete strand

1 Trailerhelling    5 Hillstrand
2 Jachthaven   6 Rietstrand 
3 De Jutter   7 Hondenstrand
4 Jutterstrand   8 Evenementenstrand