Hartelijk welkom op onze site

NIEUW IN 2017!!

 Vanaf 2016 hadden wij in de maanden juli en augustus een hondenlosloopveld waarvoor u kon reserveren. Dit jaar hebben wij wegens het succes in 2016 het hondenlosloopveld vanaf vandaag beschikbaar gesteld en besloten dat u deze t/m het einde van het seizoen kunt reserveren.


U hoeft zich hiervoor dus niet meer vast te houden aan de maanden juli en augustus!!! 

Wanneer u wenst te reserveren kunt u dit online doen of via de e-mail.

Waar mogen honden nou los lopen?

Ons hondenstrand is 1,5 kilometer lang en hier mogen honden het hele jaar door los lopen, ook in de zomermaanden juli en augustus. Strand, gras en bosjes, een leuk afwisselend terrein waarop uw viervoeters kunnen rennen, ravotten en graven! Op de andere stranden zijn honden aangelijnd toegestaan, uitgezonderd het Jutterstrand en het evenemententerrein. Dit zijn de enige stranden waar honden niet mogen komen. Op het gehele campingterrein dienen honden aangelijnd te zijn. Met dit beleid kunnen wij ervoor zorgen dat iedereen een fijne vakantie of een lekker dagje uit beleefd.

Griezelen tijdens de spooktocht

De spooktocht, die zaterdag 3 september heeft plaatsgevonden,  was weer een griezelige geslaagde avond!
Er liepen 18 groepen mee, die de weg door het bos durfden te lopen. Tijdens de tocht kwam je verschillende enge spoken/wezens tegen die je behoorlijk lieten schrikken. Wij wisten niet dat onze gasten zo hard kunnen gillen! Gelukkig is iedereen heelhuids teruggekomen ;-). De avond begon en eindigde onder het genot van een hapje en drankje bij het kampvuur met een heerlijk muziekje op de achtergrond. Kortom een top avond! 

We willen al onze vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun inzet tijdens deze spooktocht. Hopelijk tot volgend jaar!

Hondendag verplaatst!


Wij hebben groot nieuws! Normaal gesproken wordt de jaarlijkse ERKEMEDER-Hondendag georganiseerd op de eerste zaterdag van juli, maar vanaf 2017 verandert de datum.In verband met de vele hondenevenementen in Nederland die in juli plaatsvinden en door de aanloop naar het hoogseizoen op de camping, wordt de ERKEMEDER-Hondendag steeds moeilijker inpasbaar in onze organisatie. Hierdoor hebben wij moeten besluiten de Hondendag te verplaatsen naar de laatste zaterdag in september. Dit houdt in dat de eerstvolgende ERKEMEDER-Hondendag wordt georganiseerd op 30 september 2017.

Inschrijven voor de ERKEMEDER-Hondendag 2017 als standhouder kan weer vanaf januari!

Wij hopen u volgend jaar weer te mogen verwelkomen op de leukste Hondendag van Nederland!

De Erkemeder-Hondendag was een groot succes!

De ERKEMEDER-Hondendag was ook dit jaar weer een groot succes. Het weer was even onzeker maar uiteindelijk werd het een dag met zonneschijn!

Dit jaar waren er meer activiteiten dan vorige jaren. Zo kon u blind een parcours lopen met een geleidehond en er werd gedemonstreerd hoe Newfoundlanders drenkelingen uit het water redden. Er werden wedstrijden dogfrisbee gehouden en er was een opengestelde wedstrijd Doggydance. Ook konden de viervoeters zich uitleven bij de hondenraces, hier mocht iedereen aan mee doen! Workshops tricks & trucs, balance, lezingen over EHBO bij honden, er was genoeg te doen voor zowel hond als baas.

Naast alle activiteiten en demonstraties was er een grote braderie waar de hondenliefhebber allerlei (honden)spulletjes kon scoren. Van tekstborden en gegrafeerde naamplaatjes tot aan hondenspeeltjes, voer en sieraden voor mens en dier.

De foto’s van 2 juli kunt u bekijken via onze Facebookpagina.

Wij willen alle bezoekers en standhouders bedanken die deze dag tot een succes hebben gemaakt!

De jachthaven door de jaren heen

We nemen jullie een stukje terug in de tijd.. De Oude Haven was vroeger een vissershaven met de naam “De Kaar’’. Eerst bestond het alleen uit heel veel bos en een klein bruggetje. 48 jaar geleden is de 1e boot neergelegd. Er lagen verder ongeveer 40 stalen roeiboten die gebruikt werden om te vissen. Een stuk of 10 hadden maar een motortje, de rest roeide met de hand. Als je in de ’’vissershaven’’ aankwam stonden er een stuk of 10 bromfietsen, de meesten hadden daarachter een karretje waar iedereen de motor voor de roeiboot in vervoerde.

De vorige eigenaar Jan Boer heeft in 1980 het bruggetje weggehaald want hij wilde graag grotere boten laten komen. In 1997 is de huidige haven van start gegaan.

De laatste jaren zijn er natuurlijk veel diverse werkzaamheden en uitbreidingen geweest. Deze winter hebben we de boxen in de Oude Haven aangepast, er zijn een paar samengevoegd waardoor er grotere plaatsen zijn ontstaan. Er is namelijk steeds meer vraag naar grotere boxen. Kortom we zijn weer met de tijd meegegaan!

Gebruikt u onze app al?

In onze app kunt u altijd en overal het recreatieprogramma bekijken. Daarnaast vindt u ook nog eens allerlei informatie over de camping! Ook kunt u meekletsen onder het kopje ‘praat mee’. Stel hier uw eigen honden voor, laat een berichtje achter in het gastenboek of open een nieuw onderwerp om over te praten. Misschien kunt u hier zelfs wel mensen ontmoeten om een leuk potje voetbal of volleybal mee te spelen!

Download onze app via de App Store of Play Store onder de naam ERKEMEDERSTRAND.