Een gezellig dagje uit!

Zwemwaterkwaliteit

Voor informatie betreffende de kwaliteit van het zwemwater zie onze Facebookpagina of bel met de receptie: 036-5228421 

strand en ook dagrecreatie voor een dagje uit is aanwezig strand en veel andere faciliteiten voor een geslaagde dag met het gezinDagrecreatie en strand

Strand, strand en nog eens strand! Het ERKEMEDERSTRAND heeft het langste strand van Flevoland. 3 kilometer lang en afwisselend met hier en daar delen gras. U kunt hier niet alleen genieten van de zon en het (zoete) water maar ook van de vele andere faciliteiten. Dus genoeg te beleven, ook als de zon het laat afweten.

Op de warme dagen is er een ijscowagen die over de stranden rijdt. Voor het afhalen van ijs, fris, friet en snacks is er bij restaurant / strandpaviljoen “De Jutter” een snackbar. U kunt natuurlijk ook een verkoelend drankje drinken op het ruime terras of uitgebreid uit eten gaan.

Genoeg te beleven

Er is genoeg te beleven op het ERKEMEDERSTRAND! Ook als de zon het even laat afweten kunnen u en uw kinderen zich toch uitstekend vermaken op het strand. Er is een speeltuin met een air-trampoline, een beach-soccerveld, beach-volleybalveld en een tafeltennistafel. 

Veel faciliteiten voor het hele gezin. Strand, huttenbos, speeltuin, air-trampoline, en veel meer!

Verder is er op het terrein een:
• kinderboerderij
• speelbos om o.a. hutten te bouwen
• speeltuinen
• fietscrossbaan
• sportveld
• indianendorp
• pannakooi
• basketbalpaal

Na betaling van het geldende toegangstarief kunt u gratis gebruik maken van alle bovenstaande faciliteiten.

U kunt ook nog kano's en waterfietsen huren bij de receptie van het ERKEMEDERSTRAND of gebruik maken van de midgetgolfbaan. De sticks en ballen kunt u huren bij restaurant / strandpaviljoen “De Jutter”. Probeer deze bijzondere midgetgolfbaan eens uit. Het is de moeite waard!

Het strand heeft 3 ingangen

Het 3 km lange strand is verdeeld in drie delen met ieder deel een aparte toegang via een slagboom. Goed om te weten welke ingang u persoonlijk het best kunt nemen.

Hoofdingang
Via de hoofdingang komt u bij het Jutterstrand, Hillstrand en het Rietstrand. Het strand het dichtst bij restaurant/ strandpaviljoen “De Jutter”, is het Jutterstrand. Hierna komt u op het Hillstrand en het Rietstrand. Op het Jutterstrand zijn, zolang de camping geopend is, geen honden toegestaan.

Met warme dagen rijdt de ijscowagen langs het strand.

Dagrecreatie met speeltuin en springkussen aan het strand voor een leuk dagje strand.Ingang hondenstrand
De naam zegt het al! U komt via de ingang Hondenstrand inderdaad op het Hondenstrand! Het Hondenstrand is het middelste gedeelte van het strand. Het is een ideaal strand voor honden. Hier kunnen de honden loslopen, zwemmen en ravotten met hun baasjes.

Ingang evenementenstrand
Het Evenementenstrand is het achterste gedeelte van het strand. Als u hier op het strand linksaf slaat komt u op het Evenementenstrand. Hier is het niet toegankelijk voor honden. Dus mocht u niet op de viervoeters gesteld zijn, dan kunt u hier terecht. Gaat u rechtsaf dan komt u uit op het Hondenstrand.

Plattegrond

Hieronder de plattegrond van het complete strand. Als u de plattegrond wilt inzoomen of uitprinten gaat u naar de gedetailleerde plattegrond onder het menu plattegrond.

 Plattegrond van het complete strand

1 Trailerhelling 3 De Jutter 5 Hillstrand 7 Hondenstrand
2 Jachthaven 4 Jutterstrand 6 Rietstrand 8 Evenementenstrand


Toegang en tarieven dagrecreatie en strand

De toegang tot het ERKEMEDERSTRAND voor dagrecreatie- en/of strandgasten, is € 2,00 per persoon (zonder auto) of u betaalt het geldende parkeertarief (gepast inwerpen bij de slagboom). Deze bedragen zijn voor parkeren en/of vrij gebruik van alle faciliteiten op het terrein.

Dagje uit met midgetgolf vlakbij het strand, restaurant en speeltuin.Laagtarief € 2,00 per auto
van oktober t/m maart
en als u komt na 16.30 uur (ook in het hoogseizoen)

Hoogtarief € 5,00 per auto
van april t/m september van 7.00 - 16.30 uur

De exacte data van het hoog- en laagtarief loopt gelijk met de openingstijden van de camping. Als de camping geopend is betaald u hoogtarief (m.u.v. oktober)! Met gepast geld heeft u tot 22.00 uur toegang tot het terrein.

Het is mogelijk een abonnement voor een jaar af te sluiten. Zo'n abonnement 
kost € 50,00 en € 20,00 borg voor een sep-key (sleutel). Mocht u de sep-key ooit weer inleveren, krijgt u deze borg uiteraard weer retour. Een abonnement afsluiten kan alleen via de receptie van het ERKEMEDERSTRAND, let u wel op de openingstijden?

Voor (sport)evenementen en/of barbecue op het strand is het tarief tussen de € 1,50 en  € 2,75 per persoon. Dit moet uiteraard van tevoren bij ons aangevraagd worden.

Voor  dagrecreatie- en/of strandgasten staan er van april t/m september toiletten op het strand.